Er zijn niet zo heel veel bedrijven meer die helemaal niks in de cloud doen. De meest bedrijven maken in meer of mindere mate gebruik van cloud services. Het kan haast niet anders omdat de tijd waarin we leven vraagt om snel te kunnen inspelen op veranderende omstandigheden. Cloud services maken je bedrijf flexibeler waardoor je snel op veranderingen kunt inspelen. Zeker als je samenwerkt met een goed IT bedrijf zorgt het er ook voor dat je makkelijker gebruik kunt maken van alle nieuwe IT technologieën die er zijn. niet onbelangrijk want ook deze ontwikkelingen gaan in een razensnel tempo. Dus wil je graag wat meer weten over de cloud services die er zijn? Lees dan snel verder.

Cloud services de mogelijkheden

Er zijn drie varianten als je overgaat naar de cloud. Dit is public cloud, private cloud en hybrid cloud. Er zitten elementaire verschillen in deze cloud services. Zo is public cloud een algemene cloud omgeving waar een bedrijf een afgeschermd deel van gebruikt. Het is een wat meer standaard cloud oplossing, maar met betrekking tot de investering wel vele malen toegankelijker. Je ziet daarom ook dat de kleinere IT bedrijven hier gebruik van maken. Als je bedrijf wat groter is dan kom je niet uit de voeten met deze standaard oplossing. Zeker als je wat meer privacy gevoelige gegevens hebt dan is verstandig om naar cloud services te gaan die wat meer op maat gemaakt is voor je bedrijf. Dit zit meer in de private cloud hoek. Deze is puur alleen beschikbaar voor één bedrijf. Het beheer kan ook bij het bedrijf liggen of bij een externe IT partij in een extern datacenter. Als je van de voordelen van beiden gebruik wil maken kom je in een tussenoplossing terecht. Deze vorm wordt hybrid cloud genoemd. Een variant die steeds populairder wordt.

De voordelen van cloud services

Een aantal hebben we al benoemd, maar cloud services zorgen ervoor dat je bedrijf meer flexibel is. Als je dit ook nog uitbesteed aan een goed IT bedrijf dan wordt je op IT gebied wat minder kwetsbaar. Dit zorgt er weer voor dat je zekerder weet dat je IT beschikbaar is en goed werkt. Niet onbelangrijk. Het is als laatste makkelijker om gebruik te maken van de nieuwst IT technologieën. Over het algemeen zijn deze makkelijker te implementeren als je vanuit de cloud werkt. Kortom genoeg redenen om gebruikt te gaan maken van cloud services.