Een utp kabel kopen is natuurlijk maar een kleine investering. Misschien is dit wel de reden waarom er maar zo weinig aandacht aan wordt besteed normaliter. Om jou actief advies te geven over welke utp kabel je precies moet hebben. Het kan namelijk best moeilijk zijn om hier over na te denken. Ik begrijp natuurlijk dat een utp kabel niet het meest spannende onderwerp is dat je kan bedenken. Daarom zal ik het in deze uitleg lekker makkelijk houden en het technische aspect voor een groot deel achterwege laten. Je hoeft immers de hoe vraag niet perse te weten, toch? Hieronder lees je alles wat je nodig hebt om de perfecte kabel te kopen.

UTP kabel voor het beste internet

In dit stukje wil ik graag een stukje advies geven over de kwaliteit van het product dat je in huis haalt met de utp kabel. Feitelijk heb je namelijk de snelste internetverbinding. Met kabel is namelijk nog altijd een stuk sneller dan via WIFI. De wereld gaat steeds meer naar draadloos maar een film downloaden via WIFI vs een utp kabel is nog steeds een groot verschil. De utp kabel zal namelijk velen malen sneller klaar zijn. Je kan dus concluderen dat een kabel op het gebied van kwaliteit zeker (nog) een streepje voor heeft op de WIFI verbinding. Uiteindelijk zal de kabel worden vervangen maar op dit moment is de technologie daar simpelweg nog niet klaar voor.

De beste prijs betaal je online

De beste prijs is natuurlijk niet super duidelijk. Is de beste prijs de allergoedkoopste? Naar mijn mening in elk geval niet. De beste prijs staat in verhouding met de kwaliteit. De beste prijs is dus zeker niet de goedkoopste. Als je namelijk een utp kabel nodig hebt van 10 meter bijvoorbeeld en je koopt er eentje van 9 meter om op kosten te besparen is dit niet een betere prijs. Het komt namelijk vaak voor dat mensen proberen te besparen op dit vlak met de reden: wat maakt het uit? Het is alleen zo dat het wel degelijk uitmaakt. Om even in het vorige voorbeeld te blijven is het zeker niet handig om te besparen op lengte. Wanneer je te weinig lengte koopt zal de utp kabel onder meer druk komen te staan en eerder beschadigen. Mijn actieve advies hierbij zou zijn om eerder te gaan voor een iets langere kabel.